Távolról elérhető szolgáltatások

Miért dolgozunk online?

A járvány miatti korlátozások sok családot a fejlesztési folyamatok felfüggesztésére kényszerítettek, vagy többeknél el sem kezdődött a terápia. Egy kisgyermek fejlődésében értékes, érzékeny időszakot veszítünk el, ha késlekedünk. Az első bezárások alatt kidolgoztuk és leteszteltük, hogyan és mely fejlesztő szolgáltatásainkat tudjuk magas minőségben nyújtani, személyes találkozás nélkül is. Így ezeket a szolgáltatásokat továbbra is nyújtjuk online módon.


Minden szolgáltatásunk adható távolról?

Azokat fogja itt megtalálni, amelyek távolról adható hatékonyságában, hasznosságában nem kételkedtünk.
Az alábbi online, távolról nyújtható fejlesztő tevékenységeinkről mind a családok, mind szakembereink elégedetten nyilatkoztak, a szakmai értékesség, a könnyen kezelhetőség tekintetében:

Online tanácsadás - Korai fejlesztés (2-5 évesek terápiáját kiváltó)

Online egyéni terápia - szülő-gyermekkel (6-7 éveseknek)

Online egyéni terápia - csak a gyermekkel (8 évtől)

Online TSMT - mozgásterápia

Online szülőkonzultáció 

 

Van előfeltétele a távoli szolgáltatások igénybevételének?

Legtöbb online szolgáltatásunk előfeltétele egy nálunk vagy más szakember által végzett bemenetei, személyes állapotfelmérés. 
Ez alól kivétel az online szülő konzultáció.
 

Hogyan dolgozunk?

Az Aranykapu Gyermekház és a Család szóban és írásban is kölcsönösen elköteleződik, saját vállalásokkal, a gyermek fejlődése érdekében. 
Szakmai felelősséget vállalunk; kijelöljük a fejlesztési irányt, elkészítjük a fejlesztési terv-anyagokat, betanítjuk a szükséges gyakorlatokat a Szülőnek, visszaellenőrizzük azok személyre szabottságát, megadjuk előre illetve rendszeresen küldjük a eszköz-szükségletet, elsősorban az otthon vagy online elérhető játék készletre támaszkodva. Szükség lehet bizonyos dokumentumok előzetes átküldésére a választott szolgáltatástól függően.
 

Mire számítunk Önöktől, Szülőktől?

  • Co-terapeuta szerepet, rendszeres gyakorlást vállaljanak a kisebb gyermekeknél.
  • Megbízható online technikai hátteret biztosítsanak.
  • Fejlesztő feladatokat nyomtatását, saját játékok biztosítását a fejlesztő tevékenységhez.
 

Kiknek ajánljuk elsősorban?

Akiknek nagy távolságról kellene Kecskemétre utazni.
Akik fokozottan rugalmatlan gyermeket nevelnek, és a fejlesztési folyamat elején jobb az együttműködése a megszokott otthoni környezetben.
Akik az időpont idejében épp enyhébb lefolyású betegséggel küzdenek, de nem akadályozza őket a terápia otthoni folytatásában.


Hogyan lehet több információt megtudni?

Ha Ön érdeklődik online szolgáltatásaink iránt, szívesen adunk részletes tájékoztatást a hogyanról egy telefonos beszélgetésben! Írjon nekünk az info@aranykapgyermekhaz.hu e-mail címre, vagy írja meg telefonszámát a gyorsabb egyeztetés miatt.