Tanulás módszertan, Felzárkóztatás, Tanulási zavarok terápiája

Azt tapasztalja, hogy 

  • gyermeke számára a tanulás igazi küzdelem,
  • nézi, olvassa, de a lényeg csak nem ragad meg,
  • figyelme gyakran elkalandozik a tanulnivalóról
  • önbizalmát erősíteni kellene a tanuláshoz

 

Korosztály: 

  • 6-16 éves korosztály
    

Mit nyújtunk: 

A tanulási zavarral, illetve nehézségekkel küzdő általános vagy középiskolás diákok mellett szívesen fogadjuk azokat a felnőtteket is, akik úgy érzik, nem tudnak egyedül megbirkózni az előttük álló tanulási helyzettel. 
 
A gyermek képességeinek ismeretében személyre szóló fejlesztési tervet készítünk a közös munka előtt. A folyamat nem nélkülözheti a szülő tudatos együttműködését, a fejlesztő folyamatot megerősítő otthoni gyakorlást. 
 
Célunk a gyermekekben lévő tanulási gátak leépítése, az önbizalom fejlesztése, az alapszintű képességek fejlesztése. A tanulási nehézséggel, illetve zavarokkal küzdő diákok hatékonysága és sikeressége azon múlik, megtalálják, megtaláljuk-e együtt a nekik ideális kompenzációs stratégiát.  Új módszerek elsajátításával, a tanulásszervezés segítségével a megoldhatatlannak látszó helyzeteken lendítjük át a diákokat.
  
Szolgáltatásaink kiválasztása szakemberek kompetenciája. Egy fejlesztési folyamatot minden esetben bemeneti állapotfelméréssel kezdünk, ezzel biztosítjuk az egyénre szabottságot. 
A fejlődési állapotnak megfelelően javasolhatunk párhuzamos terápiákat, melyek jól kiegészítik egymást, csökkenteni tudják a zavaró tüneteket és hatékonyabban támogatják a gyermeke fejlődését.