Korai fejlesztés

Eltérést tapasztal gyermeke:

  • mozgásfejlődésében
  • értelmi fejlődésében
  • érzékelésében (hallási, látási)
  • kommunikációjában, beszédfejlődésében
  • szociális, érzelmi fejlődésében
  • viselkedésében

Korosztály:

  • 0-5 éves gyermekek

Mit nyújtunk:

Először megfigyeljük spontán helyzetekben, illetve irányított játéktevékenységben gyermekét, majd tapasztalataink alapján és a gyermek korábbi, Önök által megosztott fejlődési mutatói szerint alakítják ki szakembereink az egyénre szabott fejlesztési programot
A fejlettségi szintnek megfelelően egyéni vagy csoportos komplex gyógypedagógia fejlesztéssel, illetve szülő tanácsadással támogatjuk gyermekük fejlődését. 

A szülők jelen vannak a foglalkozásokon, és az otthoni gyakorlásokkal aktív részesei a fejlesztési folyamatnak. Célunk, hogy a foglalkozásainkon kialakított készségeket gyermeke otthonában és a kortárs közösségben is alkalmazni tudja.
A komplex gyógypedagógiai fejlesztést a holisztikus ellátás keretében gyakran egészítjük ki mozgásfejlesztéssel, logopédiai terápiával, a szülőket támogató coaching folyamattal, melyek együttesen gyorsabban és tartósabban biztosítják közös munkák sikerét. 

Célunk, hogy a kora gyermekkori intervenció több szakember összehangolt munkája által, a családdal aktívan együttműködve valósuljon meg a gyermek állapotát, a család körülményeit, valamint egyedi igényeit figyelembe véve.

Szolgáltatásaink kiválasztása szakemberek kompetenciája. Egy fejlesztési folyamatot minden esetben bemeneti állapotfelméréssel kezdünk, ezzel biztosítjuk az egyénre szabottságot. 
A fejlődési állapotnak megfelelően javasolhatunk párhuzamos terápiákat, melyek jól kiegészítik egymást, csökkenteni tudják a zavaró tüneteket és hatékonyabban támogatják a gyermeke fejlődését.