Érzelmi intelligencia fejlesztés

Az érzelmi intelligencia fejlesztése hozzájárul a helyes önbizalom és önértékelés kialakulásához, az önismeret fejlődéséhez, az empátia alakulásához. A gyermekből jobb döntéshozó, probléma- és konfliktusmegoldó felnőtt lesz, sikeresebben fog működni társas kapcsolataiban és egy elégedettebb élethez szerez készségeket foglalkozásainkon.

Korosztály:

  • 5 éves kortól

Mit nyújtunk:

Fejlesztő foglalkozásinkon a gyerekek megtanulják, hogy hogyan figyeljenek saját magukra, érzéseikre és a csoporttagok érzéseire. Csoportos keretek között a gyerekeket arra bátorítjuk, hogy beszéljenek magukról, fejezzék ki érzéseiket, örömüket, bánatukat, sikereiket, és igényeiket.  
A foglalkozásokon különböző gyakorlatokat, játékos feladatokat, kreatív technikákat felhasználva (szerepjáték, mozgás, rajz) a gyerekek megtanulják érzéseiket felismerni, a másik bőrébe bújni, közösen konfliktust megoldani, és gyakorolják egymás elfogadását, igényeik érvényesítését. 
 

 

Szolgáltatásaink kiválasztása szakemberek kompetenciája. Egy fejlesztési folyamatot minden esetben bemeneti állapotfelméréssel kezdünk, ezzel biztosítjuk az egyénre szabottságot. 
A fejlődési állapotnak megfelelően javasolhatunk párhuzamos terápiákat, melyek jól kiegészítik egymást, csökkenteni tudják a zavaró tüneteket és hatékonyabban támogatják a gyermeke fejlődését.