Coaching

Coaching

A coaching az Aranykapu Gyermekház szolgáltatásai között egy olyan módszer, amely a gyermekek fejlesztésén túl, az őt körülvevő felnőttek problémamegoldását segíti. 
  • Gyakran előfordul, hogy a gyermek környezetében élő családtagok nehezen birkóznak meg az eltérő fejlődésmenet által hozott élethelyzetek elfogadásával, megoldásával.
  • Egyszerű, mindennapi szituációk, tevékenységek körülményessé, nehezen kivitelezhetővé, gyakran elviselhetetlenné válnak.
  • A családi életben újfajta konfliktusok jelentkeznek, amelyek megnehezítik a mindennapokat.
  • A lelki teher a legjobb szándékú felnőttet is próbára teszi, kommunikációja türelmetlenné, agresszívvá vagy feladóvá lesz.
Ajánljuk a coachingot azoknak a szülőknek, pároknak, akik új élethelyzetbe kerülve elakadnak, tanácstalanná válnak. Ilyen lehet egy költözés, iskolaváltás, külföldi munkavállalás vagy nevelési, kommunikációs, szocializációs probléma. Ilyenkor a szülőknek, pároknak olyan nem várt, félelemmel vagy kudarccal járó élethelyzettel kell megküzdeniük, amelyben szükség lehet egy külső támogató segítségre. Ezt a coaching folyamat eredményesen tudja nyújtani. 

Kinek szól:

  • szülők, szülőpár, kamaszok, fiatal felnőttek

Mit nyújtunk:

A coaching egy olyan, rendszeres ülésekre épülő folyamat, amelynek során a coach segítségével az ügyfelek maguk találják meg a saját válaszaikat és megoldásaikat az őket legjobban foglalkoztató kérdésekre. A coach ebben a folyamatban kíséri és segíti eszközeivel, egyrészt a kérdések, a célok tisztázásában és pontos megfogalmazásában, másrészt a lehetőségek felvázolásában és a lehetséges megoldás megtalálásában. Egy coaching folyamat jellemzően tíz ülésből áll. Egy-egy ülés általában egy órás, nyugodt körülmények között zajló, beszélgetésen alapuló valódi munka. A coach által feltett kérdések és az általa nyújtott visszajelzések olyan gondolatokat indítanak el, amik a folyamata során valódi megoldásokat hoznak. Cél, hogy a folyamat végére az ügyfél az önismeret egy olyan magasabb fokára
jusson, ami segíti őt a jövőben felmerülő problémái megoldásában.