Állapotfelmérés

Állapotfelmérés

Célunk a korai segítségnyújtási, fejlesztési javaslattétel.

Semmilyen panaszuk nincs, de megelőző, tájékozódó céllal érdekli gyermeke fejlettségi szintje.
Társaitól eltérő mozgás, beszéd, szociális fejlődést mutat.
Aggasztó viselkedést tapasztal gyermekénél.

MI VAGYUNK A MEGOLDÁS, VEGYE FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT!

A szülői jelentkezést követően egy kérdőívet küldünk a családnak, melyben részletes információkat kérünk a gyermek eddigi fejlődéséről, az eddig történt orvosi, pedagógiai vizsgálatokról. A kérdőív visszaküldése után, telefonon felkeressük Önöket, és megbeszélünk egy időpontot a vizsgálatra.
Amennyiben korábbi vizsgálati véleménnyel rendelkezik, a hozott felmérési eredményeket is figyelembe vesszük. Eljárásrendünkről itt olvashat részletesen. 

Gyermekházunkban az alábbi vizsgálatok érhetőek el: 

  • SEED Fejlődési Skála (Sewall Early Educational Development Scale) 
  • LongiKid© (Longitudinális komplex vizsgálat)
  • ÁMV (Állapot és mozgásvizsgáló eljárás)
  • WISC-IV (Wechsler Intelligencia Skála)
  • Aranykapu ASD folyamatdiagnosztika
  • Logopédiai vizsgálat
  • Iskolaérettség vizsgálat
  • Tanulási zavarok vizsgálata

Vizsgálat menete: 

A vizsgálatot megelőzheti egy szülő - szakember konzultáció (első interjú) mely történhet személyesen vagy online formában is. Az első interjú során pontosítjuk Önökkel közösen az észlelt problémát. Ehhez a jelzett problémára/panaszra speciálisan kialakított, tematikus kérdőíveket használunk. (Online is)

Személyes találkozás alkalmával tesztek, fejlődési skálák segítségével felmérjük a gyermek aktuális fejlettségi szintjét a figyelem, a kommunikációs és nyelvi készségek, a nagy- és finommozgás készségek, reflexek, a gondolkodás, a viselkedés, a szocializáció és az önellátás területein. 
A felmérés és a szülőkkel való beszélgetés során képet kapunk a gyermek játéktevékenységéről, érdeklődéséről, együttműködési készségéről és motiválhatóságáról. 

Előfordulhat, hogy több vizsgálatra is szükség lehet, hogy pontosabbá tudjuk tenni a terápiás célokat. Ezek a szolgáltatások Gyermekházunkban elérhetők, mivel több szakterület képviselőjének együttműködésével, holisztikusan dolgozunk, segítjük a családokat. 

A felmérést követően egy új időpontban szóbeli visszajelzést adunk a gyermek fejlődésről, javaslatot teszünk a fejlesztési módszerekre. A terápia kiválasztása szakemberek kompetenciája, mely a szakma szabályainak megfelelően, de a családok igényeinek figyelembevételével, a családokkal egyeztetve történik. 

A felmérésről részletes írásos tájékoztatót is készítünk, melyet elektronikus és kérésre papír formában is átadunk a családnak. 

A benementi mérés után megkezdődhet a fejlesztés.